• 01
  • 02
  • 03
  • 04
Oslo

Bjørvika Brannstasjon

Nye sentrum Brannstasjon skal etableres i Bjørvika. Brannstasjonen vil ligge synlig til i den nye Festningsalmenningen, parkdraget som forbinder Akershus festning med fjordbyen. Den nye brannstasjonen vil få et godt utsyn østover mot Oslos eldste bydel – gamlebyen og åsene rundt. Det er en målsetting å skape et identitetssterkt bygg som finner sin naturlige plass i bybildet. Denne delen av sentrale Oslo er preget av vei og båttrafikk men også ikoniske bygg fra ulike tidsperioder. Den nye Brannstasjonen skal formidle vår tids byggekunst, synliggjøre en viktig funksjon og fremfor alt være et effektivt beredskapssenter.
Den nye sentrum brannstasjon skal naturlig føyes inn i rekken av stolte og monumentale brannstasjoner som hovedstaden og landet forøvrig kan vise til.

Med en ny brannstasjon i sentrum gis det en utsøkt anledning til å by denne viktige funksjonen fram og å legge til rette for spennende publikumsbesøk. Vi har derfor etablert en sirkulasjon gjennom bygget som muliggjør normal drift samtidig som det spennende innholdet vises fram. En levende brannstasjon blir en av hovedstadens mest spennende attraksjon for barn og unge.
Bygget uttrykker spenningen ved å være på vakt og potensialet til å eksplodere i handling når alarmen går.

Sted

Oslo

Prosjekttype

Åpen plan- og designkonkurranse

Oppdragsgiver

Omsorgsbygg Oslo KF

Ferdigstilt/utført

-

Areal

-